30 Jul 2011

Guna Sihir Di FB ? Isteri Jadi Mangsa Sihir


 Inilah wajah lelaki yang memikat Isteri orang di Facebook dengan menggunakan Ilmu Hitam / Sihir.  Beliau akan menghantar mesej yang menyakitkan hati untuk menarik perhatian mangsa. Kemudian apabila mangsa menjadi serba salah, mangsa akan meminta maaf kepada beliau dan kemudian terus menjadi rakan dan berbalas mesej  dalam facebook. Mangsa yang terpedaya / terkena ilmu sihirnya akan berasa asyik / seronok chat dan sms dengan beliau. Selain itu beliau bijak memainkan emosi mangsa sehingga mangsa boleh terpedaya dan  sanggup  mengirim gambar yang tak senonoh yang mana dengan gambar-gambar tersebut beliau jadikan sebagai umpan     untuk meminta mangsa sejumlah wang malah mengajak mangsa untuk berjumpa. Ramai surirumah yang sudah terkena sihir menceritakan hal sebenarya tapi takut membuat laporan polis disebabkan gambar dan video mereka yang tak senonoh ada dengan beliau. Ada juga di kalangan mangsa dipaksa untuk meminta cerai dari suami mereka konon mahu dijadikan isteri oleh beliau. Beliau juga kononnya seorang guru agama dan silat. Beliau menggunakan ilmu agama untuk menarik perhatian mangsa. Mohon disebarkan info ini untuk kita bersama menyelamatkan rumahtangga orang lain dari hancur berkecai. Menurut seorang suami yang hampir menjadi mangsa penceraian, beliau terkejut apabila melihat perubahan isterinya yang begitu teruja melayan FB hingga ke subuh sedangkan sebelum ini isteri beliau agak malas berada di depan komputer. Ketika itu beliau mula syak dan ketika isterinya tidur masa itulah beliau gunakan membuka FB dan hp isteriya. Alangkah terkejutnya beliau bila melihat chat dan sms yang sengaja tidak dipadam. Tiba-tiba sahaja isterinya berubah dan antara isi sms yang beliau sempat baca ialah isterinya dihasut untuk bercerai denganya. Beliau cuba mengimbau andainya ada sengketa selama 10 tahun usia perkahwinan mereka atas dasar cinta tersebut. Paling mengharukan lagi bila 2 orang anak mereka seakan dapat merasakan perubahan yang berlaku kepada ibu mereka. Dengan penuh kesabaran beliau membaca dari awal chat dan sms dan beliau dapati isterinya terkena sihir lelaki durjana tersebut. Selepas isterinya berjaya dipulihkan beliau telah mengambil alih tempat isterinya melayan lelaki 'iblis' dan beliau cuba untuk memancing mendapatkan nama dan alamat tempat tinggalnya. Namun lelaki tersebut cukup licik hinggakan untuk mendapatkan gambarpun terpaksa menggunakan berbagai helah. Yang menjijikan lelaki durjana ini merayu minta gambar yang tak senonoh dan dengan bahasa yang berbaur lucah. Setelah meminta bantuan ustaz yang mahir barulah kami berani berhenti melayan chat dan sms dakwa beliau.
   Meskipun kes ini terpencil namun sebelum ianya berleluasa adalah lebih baik kita bersama menghalangnya sebelum lebih ramai menjadi mangsa. Pihak kami ada menyimpan mesej dan sms beliau khasnya berbau lucah hasil kerjasama dari pihak mangsa yang sudi berkongsi cerita yang hampir tak masuk akal ini. Pihak kami amat bersimpati dengan pasangan keluarga yang bahagia yang sudah menjadi mangsa beliau. Nasihat dari pihak kami agar para surirumah lebih berhati-hati bila menggunakan FB. Pastikan anda tidak melayan sebarang pesanan dari orang yang tak dikenali. Jangan menerima rakan jika anda tidak kenali.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001964426050

Nama : Abdul Hamid Mohd Yunus (Tidak dikenal pasti sama ada nama ini betul atau tidak kerana menurut sumber beliau sering bertukar nama malahan menggunakan nama lain untuk tujuan urusan perbankan dan no hand phone)

Lokasi : Negeri Sembilan / Pahang

2 ulasan:

  1. or mcm ni bagus potong saja kemalunanya bagi mkn anjing agar dia x berani kacau bini org lain

    BalasPadam